Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2012.06.05. 13:04 Simone Lewis

Városbéli puhány?

Címkék: kert alom felsőpakony joli

Immáron 3 hónapja élünk vidéken. Joli a kezdeti félelmeit nagyon hamar levetkőzte. Vígan szaladgál, vadászik odakint. Reggel kiengedjük, amikor megyünk dolgozni, este pedig ott ül az ajtóban és türelmesen vár minket. Van egy kedvenc helye a tornácon, ott szokott napozni és rigót nézni. A benti almot szinte már sohasem hsználja, fix helyen végzi a dolgát a kert sarkában, diszkréten. Sokszor mászik fára, egyre ügyesebben, felszalad és leszalad, mintha mindig ezt csinálta volna. Fogyott, izmosodott is.  Okosan, csak a kertben marad, az utcára nem megy ki. A nálunk szomszédolós cicákkal összehaverkodott, együtt szoktak bandázni és gerlére morogni. Múltkor felásta a kertet, meglocsolta a virágokat és az autót is lemosta.

Nos, igen, kb. annyira igaz az egész bekezdés, mint az utolsó mondat.... Megállapítottam, hogy Jolicica egy városbéli puhány. Az igaz, hogy szépen indult a kiszoktatás, lelkesen bóklászott kint, de csakis akkor, amikor mi is ott voltunk valahol a közelében. Az 5. vagy 6. lyukásás után és 1,5 hónap elteltével kisdolgát már a kertben végezte el, de a veteményes közepére. A fára (vagyis a fának) neki-nekiszaladt, 20 centire felugrott, majd azzal a mozzanattal vissza is pottyant. A szomszéd cicákkal egyáltalán nem haverkodott össze. Fújnak egymásra, volt, hogy hangos macskavircsaftra rohantam ki reggel félig felöltözve. Egyik délután 20 percig szemezett egy kandúrral a mi kertünkben. Joli teljes merevségben, a kandúr figyelme kis idő elteltével már lanyhult. Egyszer csak fújás, prüszkölés, karmolás, nyervogás majd iszkolás befelé. A kandúr adott egy maflást a Jolinak és belekapott a szemébe. Meg is ijedtem, mert elszakadt neki az a belső hártya. El is vonult csendesen szegénykém, teljesen el volt anyátlanodva, és egész este egy szemmel nézett a világba, mint egy meglett matróz. Kicsit vérzett is a szeme. Reggelre szerencsére elmúlt a vérzés és ki is tudta nyitni a szemét. Hamarosan kutya baja sem lett, de az a hártya megsérült, az látszik is, ha lehúzzúk a szemét. Szóval maradandó és látható fizikai károsodás nem történt, de lelki annál inkább. Most már egyre nehezebben tudjuk kiküldeni. Leül a küszöbön és onnan kamillázik kifelé, de amint moccanunk, vagy megpróbáljuk kiterelni, inkább visszaszalad és az előszobából bambul kifelé. Ha nagy nehezen ki is jön, akkor is csak akkor, amikor kint vagyunk. De ha a szomszédban labdáznak a gyerekek, vagy feltűnik egy hívatlan vendégcica, egyből karmolja az ajtót és megy is be. Inkább az ablakból mozizik kifelé.


Talán annyi a javulás, hogy egy kisfára VALÓBAN felmászott, vagy 1,5 méterre MAGASRA, de a landolás lejövetel kevésbé volt elegáns. Talán nem teljesen reménytelen eset.....
Bár ahogy ezt a képet elnézem, erős fenntartásaim vannak :D


8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr134566758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2012.06.05. 19:41:34

Na, jól elszállt a kommentem, akkor most megpróbálom még egyszer.
De jó, hogy írtál! :) Az első bekezdés utolsó mondatáig egy komplett tanulmányt láttam kibontakozni lelki szemeim előtt a szobacica "elvidékiesedéséről". Hát, változik ez még biztosan, adjatok időt a nagylánynak, hát a fáramászást sem mutattam még meg senki. :) Persze, amilyen atrocitások érték, nem csodálom, hogy inkább a benti biztonságból nézelődik. Remélem, a kis szeme nem szenvedett maradandó sérülést. (Fránya kandúr!)
Jól kitágult most neki a világ, és hát lássuk be, kevés a barátságos körülmény egy cica számára - annál több a barátságtalan (területét védelmező másik macska, kutya, autó, nemmacskásember...)
A fotón haláli, látszik, hogy jól érzi magát a bundájában. :)

Nefernefernefer 2012.06.06. 12:06:58

És végre, itt az új bejegyzés! :-) Sajnálom, hogy Jolinak nem jön be a külvilág, de legalább nektek nem kell aggódnotok, hogy egyszer csak hiába hívjátok, nem jelenik meg többet... Átéltem már ilyet, nagyon-nagyon rossz. Az egész környék zengett a "Csík, Csíííííík, Csííííííííííík, hol vagy?" óbégatásomtól hetekig.
A cica-karmok piszkosul élesek, és hogy pont a szemébe kapott??? A frász jött volna rám!!!!
A fotó igen jól sikerült, belőlem, mint őrült ős-macskásból erőteljes pocak-puszilgatási reakciót vált ki.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.06.07. 15:46:35

@mickie: @Nefernefernefer: Várunk türelmesen, hátha kedvet kap azért a kinti léthez. De az is tény, hogy el nem tudom képzelni, hogy reggel 7-kor kitesszük, elmegyünk melózni és este 6-ig kint legyen és a jóégtudja mi minden történhet vele...

Nefernefernefer 2012.07.26. 14:39:42

Nagyon eltűntetek! Mizu Jolánnal? Hogy' bírtátok a hőséget? Hogy' tetszik a nyár a millió bogárral? Ízlik már a kert? Vannak már cicapajtik?

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.07.27. 12:51:19

@Nefernefernefer: Ó, igen, elnézést! Joli megvan, vadássza a tücsköket, este sokáig kint kószál, de rendre bekocog, amikor hívjuk. Cicapajtik még mindig nincsenek, csak cicaviták :) Írok majd hamarosan, összeszedem magam!

Nefernefernefer 2012.07.30. 09:30:08

@Simone Lewis: Hát igen, nem titkolt szándékom, hogy emlékeztesselek a Joli olvasó- és rajongó táborával szemben fennálló krónikási kötelezettségedre... ;-)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.07.31. 12:57:54

@Nefernefernefer: Igenissss, írok hamarosan!
(De tessék Kispöcséket és Mazsiékat is piszkálni! :D)

Nefernefernefer 2012.08.02. 13:30:36

@Simone Lewis: Jelentem alássan, Naokoékat már tök rég megpiszkáltam, de annyit sem mondtak, hogy fapapucs. Zserbo-Mazsiéknál még nem tartok az archívum végén, úgyhogy ott még türelmes vagyok, bár, minden belépésemkor várom, hogy új hírek fogadnak. Szotyiéknak most küldtem egy dörgedelmes sürgetést (miközben ujjal mutogattam rád). Szal nincs mese, most te jössz!!! :-)
süti beállítások módosítása