Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.04.06. 21:49 Simone Lewis

Tavaszi ajándékeső

Címkék: cica ajándék wc alom joli fekhely fedeles

 
Úgy néz ki, Joli valóban áprilisban született, ahogy megtippelte az állatorvos, ugyanis a héten 3 ajándékot is kapott a kisasszony. Szerintünk születésnapja van :)
 
Először is főnököm ex-cicájának az alvóhelyét kapta meg. Nagyon csinos kis kockás fekhely, szivacsból. Amikor hazavittem, letettem Joli elé, volt ám ámulás, nagy, kerek szemekkel nézés meg szaglászás (még benne volt az előző lakó szaga). Csak pislogott, hogy mi ez. Este kimostam a fekhelyet, és amikor száradt a szárítón, már akkor lekommandózta Joli. Elkezdte tépni, mint az őrült. Lehet, hogy tudta, hogy abban szivacs van, ami köztudottan tépésre teremtetett? Mindenesetre akkor elmagyaráztam neki, hogy nem szabad, még vizes, meg kell várni, amíg megszárad. Lévén okos cica, meg is értette és békén hagyta.
 
Másnap reggel amikor odatettem elé, akkor ismét ledöbbent, hogy ezmegmi. Aztán elkezdett vele foglalkozni, de persze nem rendeltetésszerűen használta. Felfordította és alábújt, hiszen ez egy remek búvóhely, hey! És amikor elkezdtem neki húzogatni a piros madzagját, akkor kezdődött az igazi buli! A hátán ott figyelt a kis kuckó (lehet, hogy Joli egy csiga?!?...:), és azzal együtt mászott a madzag után. (A madzagot azóta felporszívóztam. Joli még nem vette észre, de remélem, nem lesz semmiféle retorzió a részéről...)
 
 
 
Szerencsére tegnap már rájött, hogy kell használni a fekhelyet és saját magától, szépen, kulturáltan feküdt benne (később be is aludt persze). Köszönjük szépen a fekhelyet!

 
Második ajándék a fedeles WC volt, amire már nagyon régen vártunk (Svácból lett importálva), de ezúton is köszönjük Marjannak és Claudio-nak. Joli cica svájci WC-ben végezheti a dolgát.
 
Amikor letették elém, nagy szemekkel néztem, merthogy baromi nagy a doboz! Alapterületre is, meg magas is. De nagyon szép bordó.  Joli ugyancsak nagy szemekkel nézett (tulajdonképpen ő mindig úgy néz, rá kell hogy jöjjek...). Külön a tetejét leraktuk először, már fityegett rajta az ajtó, annak a hogyanjára nem jött rá először, így rásegítettünk és betettük Jolit. Nagyon jó fej volt, elindult és ment vele a doboz is! Aztán elkezdte pofozni az ajtót és ki is tudott jönni belőle. Utána beletettük az almot a doboz aljába, azt összepattintottuk a tetejével és kész is lett a toalett! Joli bement és hatalmas kaparást csapott, csak úgy rugdosta az almot, de szerencsére nem jött ki semmi, csak a Joli. Némi kavics azért kijön, amikor kilép belőle, de sokkal kevesebb, mint a sima alomdoboznál. Szóval eddig bejött a doboz, de Joli még nem tudott bemenni! Ez volt pénteken este. Szombaton sem volt még rajta a dobozon az ajtó, csak vasárnap estefelé került rá. Elkezdte ütögetni, látta, hogy mozog, meg jó hangos, de még sem tudta, hogy akkor ez most mi is? És tegnap lőn, rájött hogyan kell bemenni és bement rajta, egyes egyedül. Szóval okos cica, de kicsit lassú :)
 
 
A harmadik ajándékot tulajdonképpen nem Joli kapta, hanem mi, de Joli van rajta. Keresztfiam anyukája, országos barátném, Tücsi, nagyon kreatív és sóliszt gyurmából készített nekünk egy hűtőmágnest, amin Joli van! :) Szerintem döbbentes a hasonlóság!
 
 
Nagyon szép lett, a bundája mintázata is stimmel. Köszönjük szépen!!!
 
És itt jut eszembe, amit Claudio mondott Joliról, ahogy simogatta - "They didn't have enough black for you". Nos, igen, Joli azért foltos, mert nem jutott neki elég fekete!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr231900192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.04.07. 17:59:47

Boldog születésnapot a leányzónak! :)
Nagyon szép ajándékokat kapott/kaptatok!
És ugye, hogy a cicakosár fejjel lefelé az igazi? :)))
Ezek szerint, az ajtótól eltekintve, gond nélkül ment az átszokás a fedeles cicavécére? Nagyon gondolkodunk mi is ezen, bár Zserbó elég nehezen fogad el új dolgokat - viszont amit ezek ketten képesek művelni az alommal, hajjaj! És az ajtó nem csípte oda Joli lábacskáját?

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.04.07. 21:12:17

@mickie: Köszönjük!
Kosár csakis fejjel lefele. Bár azóta kicsit hanyagolva van...
Fedeles WC eddig OK. Talán az fura, h elég sok alom kell bele, így nehezebb mozgatni, takarítani stb. De amúgy okés. És nem csípte oda, sőt, vicces, ahogy ott botorkál, zajong az ajtóval!
süti beállítások módosítása