Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2012.10.31. 15:08 Simone Lewis

Itt van az ősz

Címkék: marci joli

Jó régen írtam már, azóta már havazott is. Most van időm, mert itthon vagyok szabin.

Jolán itt alszik mellettem összegömbölyödve, nem akar kimenni, hideg van, na. Kitesszük, mint macskát és 5 perc múlva már nyafizik az ablakban, előadja a fázós-éhes-remegős-elhagyatott kiscica magánszámát, úgyhogy beengedjük. Napjában mindezt 10 alkalommal eljátsszuk. Nem unalmas! Ez a produkció még hagyján, amivel mostanában elrúgja a pöttyöst reggelente, az az éhezős-magányos-reggelibújásra vágyó. Az előadás abban nyilvánul meg, hogy reggel fél 5-től nekiáll kaparni az ajtót. Olyan jó volt, még nyáron sem kapart, meg is nyugodtunk, hogy milyen jól megszokta,  hogy mikor van reggeli. Aztán mikor nagy ritkán kaparta az ajtót, egy erőteljes siccegés után elszaladt és csend lett. No ennek a szép időszaknak vége. Folyamatosan kaparja az ajtót meg a rackás üveget, tök jó erre kelni, fél 5 és 6 kötött olyan 16-szor! Mi az istennyilát csináljunk vele?? NEM fogjuk beengedni éjszakára, mert akkor 4 órától a fejünkön fog ugrálni. Enni sem kap hamarabb, mert nem szeretnénk, ha 9 kilósra hízna...Várom az okos és jó tanácsokat.

De amúgy nagyon cukker, épp bújós korszakát éli. Amint valamelyikőnk a kanapén ül, egyből jön és odagömbölyödik és kéjenc módjára darál, hunyorog, mancsol, mindent csinál, mi meg gügyögünk neki nemnormális módon. Egyre szebb cica, akkora szemekkel bír nézni, hogy nem lehet neki ellenállni. Csodaszép a bundája, nemcsoda, hiszen nagyon piperkőc. Van, hogy rohangálás közben meg kell állni egy kis szőrszálrendezgetésre. A fogai is rendben vannak, mint azt alábbi, ásítós képe is mutatja :)

joli asit small_1.jpgAmúgy mialatt őszöltünk Lengyelországban, anyósnál volt. Ott meg ott van Marci cica. Nem tudom, írtam-e már róla, de ő is kis teknőctarka, mint Joli. Nagyon kis aranyos, furcsa volt egy teknőctarka kiscicát látni (Joli már felnőtt volt, mikor befogadtuk). Marci amúgy Marcella, mert mikor anyósnak mondtuk, hogy csakis lány lehet, átkeresztelte Marciról Marcellára, de mi már csak Marcizzuk. Amúgy neki is mellénye van, mint Jolinak. Annyiban más, hogy a szemöldöke kicsit világosabb, ettől teljesen unott "fejet vág", valamint mindig dülleszti a mellkasát a kis hülye, sokszor Napóleonnak hívom. Joli természetesen nem barátkozott vele össze, de az már haladás, hogy csak úgy nézett Marcira, mint egy furcsaságra, de nem fújtatott és nem borzolta magát. Marci persze nem értette, mi van, és még "leereszkedőbben" nézett Jolira :) Marci igazi kerti vagány, kint bandázik a másik kiscicával (Indigóval) és Panni kutyával. Joli kajáját Indigóval egyetemben elorozták, Joli meg csak nézett értetlenül, hogy mi is van. Azt hiszem, még edzenie kell a kisasszonynak :)
És íme egy kép Marciról, itt is éppen "haggyábékén" fejet vág.

marci.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr864882055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nefernefernefer 2012.11.29. 11:54:31

Hurrá, Joliék is életjelet adtak! :-)Jaj, úgy előttem van az elhagyatott érzelmek triumvirátusa! Szinte látom magam előtt, ahogy kivert kutyaként, vagyis cicaként kuporog az ajtó előtt, és várja, hogy kőszívű gazdái megkönyörüljenek rajta... Szinte hallom az elhaló nyávogását, amit csak az utolsó erőtartalékai összeszedésével tud kipréselni, mielőtt végleg megfagyna/éhen halna/halálra rémülne/világgá menne. Nálunk is lakik ilyen színész, szal képben vagyok. :-)
Muszáj lesz leszoktatni vhogy a kora reggeli ébresztőkről, mert idegtépő tud lenni. Anyu Bostonja hajnali fél három és három között kezdi. Pisi, kaki, reggeli. Ez tart majdnem 4-ig, amikor is, mint aki jól végezte dolgát, visszafekszik. Van, hogy anyu kihűlt ágyába. És ártatlanul, álmos szemekkel néz... A büdös.
Jelzem, hogy az ásítós képen nem látszik egyetlen fogacska sem!!!
Ezek szerint Joli úgy viselkedik, mint egy arisztokrata, akinek nem is ragadozók vére kering az ereiben, hanem vmi kiállítási cicusoké... Hallatlan! Nincs kicsit tán elkényeztetve a nagyságos kisasszony? Hmmm? :-)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.12.03. 10:48:45

@Nefernefernefer: Joli? Elkényeztetve. Dehogy. :)
A fogai meg elég defektesek amúgy, csálék, szanaszét állnak, de ottvannak, sokszor érzem őket magamon :)
Álmodtam, vagy jól rémlik, hogy valahol olvastam egy kommentben, hogy megnézed mennyire egyszerű blogot írni?... :)

Nefernefernefer 2012.12.14. 11:49:50

@Simone Lewis: Nem, nem álmodtál. Egyszer odapillantottam az oldalra. Eddig vitt a lendület.
Otthon egyszerűen rá sem tudok nézni a gépre, annyira elég nekem a munkahelyemen. Csak gondolj bele, kb. 2 hete van egy új laptop otthon, és még egyszer sem néztem meg még kívülről sem.
Nem mondom, ha a Mikulás, a Jézuska, Valentin, a húsvéti nyuszi vagy más illetékes, ajándékozó szerv hozna egy blogot ajándékba, amibe már csak írni kell, azt valszeg használnám. De így??? - Nefernefernefer legyint, szomorúan megvonja a vállát és folytatja a csomagolóanyag beszerzést.

Nefernefernefer 2013.01.02. 14:49:10

BUÉK minden szőrös és kevéssé szőrös családtagnak! :-)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2013.01.07. 17:16:39

@Nefernefernefer: Juj, köszönjük :)
Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilsonnak is :)
Píesz: ha van már user-ed, márpedig van, akkor katt a blogindításra és lehet kezdeni gépelni, ennyi! :)
süti beállítások módosítása