Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.05.06. 21:31 Simone Lewis

Védelmi előkészületek

Címkék: játék előkészület joli

Pre-script - Mickie mai írásával  és Bálint korábbi írásával sok egybecseng a lenti írásommal. Ezt már tegnap megírtam, de úgy látszik, nem meglepő módon, mindenhol megjelennek most ezek a problémák :)
 
Itt a nyár, cicáink egyre többet lesznek kénytelenek egyedül lenni. Ehhez és persze mindennapjainkhoz is, előkészületek szükségesek, hogy mire hazaérünk, ezek a kis tigrisek szét ne szedjék lakásunkat.
 
Alaphelyzetben elég sok óvintézkedést foganasítunk, illetve van egy-két fix dolog, ami egyszerűen megváltozott, amióta őkelme itt van nálunk.
 
 
 
Nem hagyunk elöl semmi ételt letakarás nélkül. Nálam ez azért nehézkes, mert 2, azaz kettő darab fedő van a háztartásban...minden kacat van a konyhában, csak ebből nincs elég. Majd egyszer bepótolom. Szóval ételeket elpakolni, mert volt olyan, hogy egyszer csak lefetyelést hallottunk a konyhából, illetve az elölfelejtett kalács darabokban volt a padlón....Volt, hogy a frissen sütött sütibe mászott bele ez a jótét lélek.
 
Konyha területén maradva, Jolinak kedvence a szivacsok szétcincálása, így a mosogatószivacs egy dobozban, lefedve tartatik, ellenkező esetben végigcipeli mint zsákmányt, szétcsöpögteti és / vagy szétcincálja a szivacsot apró cafatokra.
 
 
A nappaliban a polcokról a virágok fel- ill. elvándoroltak. Csak a szekrény tetején vannak virágok, azok most már magaslati növények. Sajnos így ritkábban vannak szemünk síkjában, szegények ritkábban is vannak meglocsolva.
 
A TV tetejére helyezett üveg mécsestartók már nem képezik részét a dekorációnak, miután többször hangosan koppantak a laminált padlón éjszaka, így elpakolódtak.
 
Ékszereim, karóráim, melyeket régebben csak letettem a polcra, szigorúan dobozban vannak tárolva, a legfelső polcon.
 
Kényes anyagból készült ruhák nem száradhatnak a szárítón, mert Jolán mindig azokat veszi célba, szedi le és húzza el nagy boldogan, ezáltal tönkretéve a ruhát.
 
Az asztalon nem nagyon szabad apró dolgokat elölhagyni, mert az egy dolog, hogy elviszi és eldugja valahova, de mivel az asztalt használja dobbantóként magas- és távolugráshoz, amikor is becsúszó mozdulattal érkezik és tolja maga előtt az egész hóbelebancot, alátétet, asztali futót, borul minden és potyognak le a dolgok.
 
Az előszobában nem kell túl sok mindent elpakolni, csak cipőt nem szabad elölhagyni, mert annak fűzője bánja az unalmas délutánokat.
 
A hálószoba napközben csukva van előtte, annál boldogabban robog be, amikor szabad és megy egyből az ágytakaró pléd dagasztása, felugrás az ablakpárkányra, ezáltal leborulásra ítélve a kislámpát. Volt, hogy leesett a párkányról és a függönybe akart megkapaszkodni, amit meghúzott, majd persze leesett és 3 körmével végigvájta a falat, ott van a mély karistolás a falon...
 
A fürdőszoba is tiltott terület, nappal és éjszaka, de annak ellenére vegyszert nem hagyunk elöl, mert ha betéved, belenyammogna. WC ülőke lehajtva, mert amikor nyitva felejtettük, ez a kis hülye ugrott is bele, majd mikor találkozott a vízzel, ugrott is kifele, persze a lábai szétcsúsztak a kövön, próbált iszkolni, de akkor meg nekiment az ajtónak. Szórakoztató egy cica :)
 
 
Holnap elutazunk vidékre lagzizni, előre láthatóan min. 28 órányit lesz egyedül Joli. Izgulok, mi lesz az eredemény! :)
 
Mindenesetre kap reggelit és közvetlen induláskor kap még egy adag eledelt, alomban bőven lesz homok, pizzásdobozos műanyag távtartó izé (top favorit, de ugyanakkor hatalmas száguldozást, ezáltal rombolást előidéző játéka) mélyen, 6 bugyorban lesz elzárva. És azon agyalok, hogy a szőnyegeket leszögelem a padlóba, ez a megoldás a ma reggeli örömködésnél jutott eszembe, amikor ismét harmonikába rendezte őket.... Most ismételt, nehogy elfelejtsem, mire is képes...
 
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr51980141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.05.07. 09:25:47

Jó mulatást Nektek! Remélem, írsz majd, hogy viselte Joli, na meg a berendezés szülői felügyelet nélkül.
Az első fotón azzal a műanyag lábas izével, haláli! :) A másodikon láthatóan haragudott a szőnyegre, szemmel próbálta meg elpusztítani. ;)
süti beállítások módosítása