Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.03.03. 13:09 Simone Lewis

Interjú a szerzőkkel

K: Miért Joli a Joli?
V: Mert nagyon kreatívak vagyunk. Sokat tanakodtunk azon, mi legyen a makka neve. Egyszer majdnem megállapodtunk a Donna Olimpiában (Bud Spencer után szabadon), de aztán elvetettük, nem illet rá. Pedig épp az ment a tv-ben mikor nevet kerestünk.
Nagyon tetszett még az, hogy "Kifli", de az olyan fiús név. Tetszik még a Ribizli is, de az nem illik Jolira. (Jóhogy nem, hiszen Joli!!!)
Végül megnéztük, milyen névnap volt akkor, amikor megtaláltuk. Szerencsére nem Jenő (mert az fiúnév) és nem Horáciusz (mert a CSI-os mukit juttatja eszembe, akit nagyon nem komálok. Pedig ez Magyarországon anyakönyvezhető név!)
Így lett Joli a Joli. (Várom a javaslatokat következő cicám nevére!)

K: Miért Simonlewis és Gulogulo?
V: (simonlewis) Amikor beregisztráltam, kellett egy user-név, körbenéztem és megláttam egy Simon Lewis képet. Ezért. (Lehettem volna Golden Gate is ezen elv alapján...)
V: (Gulogulo) Épp a természettudományi múzeumban voltam, amikor megláttam valami nagyon fura állatot (ki volt tömve). Ez volt a Gulo-Gulo, magyarul torkos borz vagy rozsomák. A tajgán téli álmukat alvó állatokkal táplálkozik vagy ha nyár van, akkor a prémvadászok kunyhóiból dézsmálja meg a készleteket. Szóval szimpatikus volt. :)

K: Miért Minulómanuló a blog neve?
V: Gulo öccse amikor cicát lát, felkapja, hátára fekteti az alanyt és artikulálatlan hangon elkezdi trillázni a macsek fülébe, hogy "Minumómanuló, minulómanuló" és közben a szó ritmusára rázogatja a cicát, aki ijedt tekintettel néz vissza.

K: Mi a kedvencetek Joliban?
V: Ezt órákig tudnánk sorolni. A fekete tappancsai, és a jobbelsőn, újbegyek között megbújó rózsaszín folt. A defektes szája és csálé alsófogai. Az egy szál fehér bajsza a fekete bajusz-szálak között. A mellénye. A nagy szemei esténként. A kifejezés, ami az arcán ül, amikor joghurtot nyalogat. Ahogy a hordozóban nézelődik, amikor megyünk valahova. Hogy este nem is látszik a barna ágytakarón. Amikor kérdőjellel arccal néz, ha nem a megszokott edényben van tálalva a vacsora. Amikor nekiszalad az ajtónak és csak úgy koppan a kobakja. Amikor mosakszik és leesik közben a kanapéról. Amikor fel akar ugrani a komódra és azzal a lendülettel tovább is csúszik. Amikor akkora porfelhőt kavar az alomkaparás közben, hogy tüsszög. És persze, amikor bokszol :)

K: Vannak furcsa szokásai?
V: Van egy-kettő. Például nyalogatja a zuhanyrózsát. A mosogatószivacsot mindig behozza a szobába és apró cafatokra tépi. A favorit játék a befőttesgumi, azzal órákig elvan. Illetve az utóbbi időben irritálja a dísznek kirakott szárított alma, pedig hónapok óta ki van téve. Lehet, hogy unja már :)

K: Csinált már valami kárt?
V: Á, dehogy, semmit, sőt, horgolt egy terítőt. Minimálisat. A függönyt megtépte, de szerintem ezzel jelzi, hogy ki kellenne már mosni. Gulo szerint azt, hogy ki kéne dobni (a függönyt).  Összetört egy bögrét (lehet, hogy azért, mert más macska volt rajta és nem Ő). Egyéb nem történt (még).

K: Mik a tervek a jövőre nézve?
V: Szeretnénk kicsit szocializálni, eddig egy kísérlet volt erre nézve, de az fiaskó volt. Elza cica, akivel össze akartuk "hozni", fel is adta egy idő után a barátkozást vele, mert Joli egyfolytában morgott. Illetve tervezzük, hogy levisszük vidékre Simonlewis szüleihez, hogy az ottani cicákkal (Micu és Mimi) bevigyük őket egy sportcsarnokba rohangálni (és persze kötelet mászni).

K: Köszönöm az interjút, minden jót kívánok a triumvirátusnak.
V: Mi köszönjük a lehetőséget!


 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr571805604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.03.05. 09:50:00

Jó ötlet volt az interjú, azt hiszem, ezeket a kérdéseket minden olvasó feltette már magában. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.03.05. 10:36:20

@mickie: Igen, főleg a user nevünk kapcsán, meg hogy milyen károkat okozott Jolán eddig :)
süti beállítások módosítása