Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2011.07.11. 16:32 Simone Lewis

Okostojás

Címkék: meleg ész bunda joli

Kutyameleg van.
Ez engem is megvisel, pedig én nem hordok bundát. 29 fok van a lakásban. Szegény Joli, próbál hűs pontot keresni, csak szegénykém nem tudja, hogy olyan NINCS. Néha a hűtő elé fekszik, de ott sem jobb. Este kimegy az erkélyre, pár percet pöszmög a viráglevelekkel, de aztán elterül a meleg kövön. Ez sem segít. Így azzal próbálkozik, hogy vedlik. Úgy, de úgy hullik a szőre, hogy Gulo szerint már két macskát felbundázhattunk volna abból, amit az utóbbi időben összeszedtünk utána. Bosszantó. Ami meg sajnálatos, hogy ismét kipottyant az egyszál fehér bajusz! Tudom, hogy újra fog neki nőni, de azt ki kell várni.

Most egy hét jólét volt, mert ma reggelig itthon volt Gulo, lehetett vele őrültködni. Az őrültködésből ugyan sokszor gondolkodás lett külön szobában, de Jolit ez cseppet sem riasztotta el attól, hogy helyből felugorjon a hátunkra. Tegnap reggel meg csak úgy passzióból nekem szaladt, megfejelte a térdemet, aztán bevágtázott az ágy alá. Okos macska. Ezt bizonyítja az is, hogy nem a ventillátor elé, hanem mögé fekszik :)
De nem az eszéért szeretjük, szerintem ez már köztudott. Múltkor nagyon aranyos volt. Este, amikor meghallja, hogy kikapcsoljuk a tévét vagy felberreg a fogkefe hangja, egyből trappol be az ágy alá. Történt egyik este, hogy a TV előtt hasalt a kisasszony, mi pedig ott áltunk, kikapcsoltuk a tévét és kíváncsian néztünk Joleszra, hogy hogyan reagál. A következő zajlott le:
(0. TV zajosan kikapcsol)
1. Joli felül
2. Szemek elkerekednek
3. Fejét felemeli, rámnéz
4. Gulóra néz
5. Gondolkodik
6. Oldalra néz az ajtó felé
7. Ismét Gulóra néz
8. Rámnéz
9. Nekiiramodik, beszalad az ágy elá.
Esküszöm, hallottam kattogni a pirinyó fogaskerekeket a fejében! Jót nevettünk, ahogy eljutott neki az infó, majd leesett neki a tantusz, hogy akkor most mi is a teendő.
De biztos a meleg az oka, hiszen az orvosmeteorológia is azt írja, hogy ilyenkor lassul a reakcióidő!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr463057940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2011.07.13. 22:28:16

Kivételesen nincs párhuzam, nálunk épp az apátlan napok folynak.
Igen, ezt a kövön elterülést a mieink is próbálják, több-kevesebb sikerrel. Zserbó még a kanapé alatt szeret tanyázni, bár nem hiszem, hogy ott hűvös volna, legfeljebb félhomály.
Azért a helyből hátra felugró cicamica nem lehet kellemes érzés, és gondolom, mindehhez Joli is jópár kiló már. Tényleg, nálatok mi a helyzet a vízfogyasztással? Joli iszik rendesen?
Szerintem neki van igaza, ha a ventillátor elé feküdne, összekócolódna a bundája! :P Ezen az esti ceremónián jót nevettem, édes pofa, igazán levideózhatnátok egyszer a tv-maci utáni töprengve nézelődést. :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.07.13. 23:24:46

@mickie: Joli iszik rendesen, igaz, a mennyiséget annyira nem nézem, de naponta töltöm neki a tálkába a vizet...Videót megpróbálom majd!
Azóta ismét apátlanok vagyunk, de lassan ez lesz a normál, így velem alszik...de tegnap éjszaka az arcomra ugrott ez a kis ördög, ki is lett csukva utána!
süti beállítások módosítása