Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.02.26. 10:25 Simone Lewis

AFJ - Anti-Fitnessz Joli

Címkék: cica fitness joli

Jolicica nem egy sportembermacska. Rájöttem, hogy nem szereti a sportot. Hogy miből?

Edzőterembe járok heti 2, de inkább 3 alkalommal.
Amikor reggel megyek, akkor 5:50-kor szól az ébresztő óra, ami annyira korán van, hogy még Joli is alszik. Előtte este kikészítem a ruháimat, úgyhogy egy gyors cicamosdás után indulok is, vagyis olyan 10 percen belül. Persze Joli felébred, amikor készülődök és követeli a reggeli dögönyözést, és nem utolsósorban a reggelijét. Egyfolytában a lábam elé fekszik, eldobja magát, jön utánam a fürdőszobába, bele a kádba és onnan nyekereg rám, hogy megkapja a reggeli szeretet-adagot. Viszon kegyetlen módon sietnem kell, ezért csak minimális simogatást kap némi bocsánatkérő dünnyögéssel kísérve részemről. A reggelit (ételt és simogatást) csak később kapja meg, sőt, még le is van pisszegve, hogy Gulogulo tudjon aludni. Úgyhogy jön is a méltatlankodás, majd visszavonul a helyére és onnan néz rám sértett arccal, ahogy csendben kilépek a lakásból.

Amikor este, munka után megyek edzeni, este fél 10 felé érek haza. Joli ilyenkor a legaktívabb, én meg kissé hulla vagyok a hosszú nap után. Miközben pakolom ki az edzős holmimat, ott sertepertél, felmászik a ruhaszárítóra, jön utánam a fürdőbe. Amikor lerogyok a kanapéra, hogy pihenjek, akkor ott ugrál körülöttem, játékot követelve. Ilyenkor bezzeg nem elég a dögönyözés, pedig nekem az esne jól - egy kis dorombolás, ejtőzés. Szóval ilyenkor sem szeret. Még jó, hogy Gulogulo otthon van már ilyenkor és a vacsorán is túl van a kisasszony, és megkapta a szokásos kommandós kiképzést Gulugulotól.

Néha esténként szoktam kézisúlyzózni otthon, ilyenkor beállok a TV elé, és néhány gyakorlatot elvégzek, nem sokat, maximum 10 perc az egész. Joli jön, elém áll, és következik az attak - rámnéz, szugerál, feneket ráz és ugrik fel a karomra, hátamra, mindenhova, cél a kezemben mozgó kis kék súlyzó (izé.., hatalmas malomkőnyi acélkorong). Persze rászólok, pisszegek, de semmi hatása (meg is lepődnék, ha lenne...). Így egy idő után elvonul duzzogva és bámul rám az előszobából.

Gulogulo (továbbiakban csak Gulo) is jár floorball-ozni (wow!) illetve úszni, tehát hetente többször ő is későn jön haza, így nála is jön az rész, hogy ő pakolászna, fejezné be a napot, de Joli máshogy gondolja.

Amikor Gulo este otthon gyúr (emelgeti a kanapét és fekvenyom a konyhával), az sem tetszik a mi cicánknak, illetve azt is játéknak veszi. Gulo csinálja a felüléseket, Joli ráugrik, meg lesből letámadja. Amikor pedig a fekvőtámaszok vannak soron (háton a szekrénysor, természetesen), akkor ott mászkál alatta és ugrál a könyökére, ami - mi tagadás - megnehezíti ezt a gyakorlatot. Ilyenkor szoktam pár perc múlva hallani a.) pisszegést, siccinnen-ezést, b.) gerilla-kiképzést követő hangokat Gulótól, hangos aú-kal és ááá-kal vegyítve (nem fáj neki, csak a macskát motiválja, of course).

Joli csak egy sportot szeret, amit meglepő módon ő maga, lány létére is űzni szokott, igaz, kényszer hatására :)

Ez pedig a boksz: íme

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr751763977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.02.26. 14:34:52

Haláli az a kép a törülközővel és nagyon tetszett a video is! :)
Ismerős a helyzet: meg se próbáljak a macskákkal egy helyiségben tornázni, súlyzózni, vagy bármi efféle, mert abból orvtámadások lesznek, az tuti. A súlyzó meg úgyis csak addig érdekes nekik, amíg emelgeti az ember. ;)
süti beállítások módosítása