Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.05.29. 17:36 Simone Lewis

Életjel

Jelentem, még megvagyunk. Nem nagyon volt időm írni, sok bent a munka, hétvégén is voltak programok stb. Joli cica él és virul, van azonban pár apróság, újdonság.

Először is - ismét nő az az egyszál fehér bajusz-szál! Megnyugodtam :)

Másodszor is - ismét bújós lett a kisasszony! Meggyőződésem, hogy a múltkori, összességében 24 órás, kibírhatatlan távollétünk okozta magány, és annak folyamányaként kialakult kínzó betegség (2 napos hányás-maraton) után rájött, hogy milyen jó, ha mi dögönyözzük, simogatjuk. Esténként megy a nagy dorombolás, kenyérgyúrás, és persze a harcok is, bár azokat Gulo bőre sínyli meg igazán. Aztán persze Joli kedvesen bújik, megy a "nyákk-nyákk", tekergés. Beszédes lett, mindig hangot ad véleményének, kifejezetten csacsogós cica lett.

Tett azért fát is a tűzre, ismét kiszaggatta egyik felsőmet, na akkor én adtam hangot a véleményemnek, és duzzogtam is rá kerek 2,5 óráig. Lehet egy ilyen dögre cicusra haragudni?!

Viszont, mostanság nincs már deréktorna, nem kell szedegetnem a szárított gyümölcsöket. Persze nem azért, mert Joli megunta kiszedegetni, hanem úgy gondolta, tovább lép az ügyben és nem csak kiszedegette őket a tartóból, hanem 2 nap alatt szépen eltüntette őket, mindet egy szálig. Egyiket sem találjuk, pedig nem nagy a lakás. Nem tudom, hova a fenébe dughatta el őket, sehol nem látom őket, takarításkor sem találtam meg egyet sem. Ügyes cica, mindig is mondtam.

A nyár közeledtével sokat süt be a nap (kivéve, mikor naponta jön a monszun és leszakad az ég...), akkor készült róla ez a napozós kép. Szegény, sanyarú sorsú pára.

 

Gulo harcművészeti gyorsjelentése:

Az utóbbi időben Joli küzdő stílusa sokat változott. Fiatalabb korában inkább a box dominált, kevés lábmunkával és még kevesebb lesből támadással. Pár hónapja még használta karmait, igen hamar kivéreztetve ezzel ellenfelét (engem). Egy ideje azonban már komoly harcművészhez illően csak a legindokoltabb esetekben veti be a félelmetes karmokat. Viszont előszeretettel alkalmazza az ómagyar/tatár harcmodort, miszerint menekülést színlel, elbújik, bevárja az üldöző sereget, majd ráront. Illetve nekiront, esetleg átront rajta. De inkább nem is folytatom, hanem megtartom a témát egy önálló bejegyzéshez. Addig legalább gyűjtök még anyagot.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr182040703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.05.29. 21:01:45

Már hiányoltunk benneteket! Éjen a fehér bajuszka! :))
Hogy Joli milyen szépséges cica! Nagyon jó fotók. Látom, ő is előszeretettel tanyázik a mosdókagylóban. Mint a mieink, főleg takarítás után, amikor még jobban látszanak a lábnyomok. ;)
Az eltűnt szárított gyümölcsökre van egy tippem: lehet, hogy nálatok is tanyázik egy házi víziló? :D
Hát, ha lenne még egy cicátok, higyjétek el, gazdira támadásra már nem jutna energiája!

penna 2010.05.31. 16:03:36

A napos képen látni igazán, milyen szép ez a kis állat :D. Csillog a bundája, az élénk kis szeme..., nagyon helyes, ahogy tapogatja-figyeli a takarón a fényt-árnyékot.
Ez a mosdós kép meg...:). Ahhoz képest, hogy utálják a vizet, előszeretettel telepszenek bele a kagylóba, és Joli is úgy néz ki rátok, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb helye egy macskának :D.

Látom, hogy van egy nagyobb világos folt az orra vonalán és a bal mellső lábán egy másik? Vagy utóbbi a mellkasán van? Nem tudom rendesen kivenni a mosdós képen. Nem is láttam még ilyen kis kendermagos cicát, különleges bundája van, nagyon.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.06.01. 09:53:49

@penna: Köszönjük a bókokat, belepirultunk :)
Foltjai az orra vonalában vannak, van egy mellénye és a bal hátsó lábán, ill. mindenhol vannak barna szőrszálak. Régen olyan voltam a cicákkal, mint Gombóc Artúr a csokikkal, mindegyiket szerettem volna, cirmosat, fehéret, vöröset, feketét, foltosat; de leginkább mindig azért ez a teknőctarka tetszett és pont ilyet találtunk! Mindig mondtam az ilyen bundára, hogy olyan ronda, hogy már szép; mintha belepottyant volna egy fekete cica az olajoshordóba :D

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.06.01. 15:30:03

Láttam ma a Miezekatzen-en egy nagyon Joli-szerű teknőctarka cicust! :)
miezekatzen.tumblr.com/post/653053664

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.06.01. 15:30:50

Láttam ma a Miezekatzen-en egy Jolihoz nagyon hasonló teknőctarka cicust. :)

miezekatzen.tumblr.com/post/653053664

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.06.01. 15:31:27

Bocsi, hogy kétszer, lefagyott elsőre...

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.06.01. 15:42:20

@mickie: Joli nem ilyen ijesztő :)
De aranyos! És jobban foltos, mint Jolán.
Ritka az ilyen makka, az tény.

Gem121 · http://kispocs.blog.hu/ 2010.06.17. 10:12:59

Nagyon édes a napozós kép, Joli gyönyörűűű! :)
A szárított gyümölcsöket szerintem is megette, lehet, hogy áttért a vega étrendre. :))
süti beállítások módosítása