Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.11.03. 20:39 Simone Lewis

Joli nyaralt

Címkék: egyiptom nyaralás joli

Kettő hete írtam utoljára, hogy Jolicica nyaralni készül. Ennek megfelelően hétfőn Gulo bedobozolta a macskát, majd bejött vele a munkahelyemre. Joli körbenézett az irodában, de olyan nagyon nem nyűgözte le, teljesen be volt rezelve a nagy tértől, illetve leginkább az asztalom előtti virág kötötte le, azt kezdte el csócsálni. A rövid irodai vizit után ismét dobozba került Jolán és fuvaroztuk tovább macskafelvigyázónkhoz. Nagy búcsúzás után (=mi, vagyis én búcsúzkodtam, Joli nagy ívben tojt rám és körbeszimatolt mindent) könnyes búcsút vettünk tőle, majd magukra hagytuk Jolit és a macskaszittert, hogy bemutatkozhassanak egymásnak.
 
Aznap éjszaka neki is indultunk, Egyiptomba utaztunk, a macskák fáraók földjére egy 10 napos útra, ebből 7 nap körutazás volt majd 3 nap strandolás. Az út során csodálatos dolgokat láttunk, tapasztaltunk, de essen inkább szó az ottani cicákról. Rengeteg macska van, tulajdonképpen az utcára kiszórt temérdek szemétkupac között élnek, azokból guberálják ki maguknak az ennivalót. Ennek megfelelően meglehetősen koszosak és cingárok. Minden utazásom során kíváncsian figyelem, hogy hol látok először cicákat, ez most ez edfui Hórusz templomban történt meg és kivételesen aranyos cicacsaládot láttunk. Valószínűleg hozzászoktak a sok látogatóhoz, hiszen ott kóricáltak, bokszoltak a turisták között, az egyik kifejezetten sokáig pózolt, amikor Gulo elkezdte fényképezni. Ellenben az egyiptomiakkal, a cica még baksist (~ajándék, adományozás, 5-6 egyiptomi font, kb. 150 forintnak felel meg) sem kért azért, hogy lefotóztuk :)
 


A Királyok Völgye közelében lévő alabástrom múzeumban is voltak macskák, igaz, meglehetősen mereven néztek maguk elé :) Én pedig kibírtam, hogy ne vegyek még egy faragott cicát.

 

A következő személyes, de csak szem-kontaktus a luxori bazárban volt, a pultok alatt heverésztek, ettek a cicák, de Gulo rámszólt, hogy nehogy rájuk mutogassak, mert a végén még szaladnak utánunk a bazárosok, hogy azokat is eladják pár egyiptomi fontért :). Ugyanis ha csak rá nézett az ember valamire, már dugták az orrunk alá, hogy vegyük meg. Jól jött volna egy szemellenző és egy kéz-lekötözés!

 

A kairói bazárban a kevésbé forgalmas kis utcákban már meg is simogattuk a cicákat, találkoztunk egy kis feketével, az őrülten fúrta a fejét, hogy simogassuk, ha felemeltem a kezem, akkor két lábra állva nyújtózkodott, hogy a kezem alá dugja a buksiját. Illetve láttunk teknőctarka kiscicát is, de az olyan foltos volt, mintha beleborult volna az olajos hordóba, szegénykém olyan kis randa volt, hogy már szép volt! Nagyon szívesen hazahoztam volna Joli mellé pajtásnak! (Sajnos nem tudtuk lefényképezni.) 

 

Az utolsó 3 napot Hurghada-ban töltöttük. A szállodának hatalmas kertje volt nagyon jól tartott cicákkal. (Valamint volt egy nagy nyúlketrec és madárketrec is, a macskák örömére. Vagy a gyerekek örömére?...) Két cicával találkoztunk, egy kis vörös-fehérrel, iszonyat kétségbeesetten nyervogott, hogy menjünk oda hozzá, de utána persze félt, nem mert közeledni. Illetve találkoztunk egy hosszabb cirmos bundájúval, a füléből is szőrpamacsok álltak ki és kérdőjel arca volt, ő lett a Kérdőjelarcú Cica. Kérdőjelarcú Cica nagyon helyesen odakocogott, amikor hívtuk, de kizárólag a buksiját lehettt simogatni, ha bárhol máshol hozzáértünk, ütött. Engem megpofozott, visszahúzott körmökkel adott egy taslit :) Meg folyamatodan hempergett, forgolódott a tengelye körül. Édes volt. Utolsó este kevésbé, akkor kinyújtott körmökkel ütött meg, a csuklómból a véremet vette! 

Természetesen Joli-pótapuval tartottuk a kapcsolatot, a 4. nap tájékán az alábbi e-mailt kaptuk:
 "Joli nagyon jól van, iszonyatosan összebarátkoztunk, a barátnőm is bírja nagyon :) Igazából Ő a legbénább NINJA macska akit valaha láttam és a legmókásabb is :D Hatalmas arc... reggeli fejveregetéseit minden hajnalban bejátssza... egyszer ivott a halak vizéből...:) az zseniális volt. Minden ugrását, esését úgy el tudja hibázni, hogy az már művészi! Jolán A MACSKA (aki nem nagyon tudja hogyan kell macskának lenni) :D Igazából nagyon bírom!!! Persze nem tartanám meg, de nem miatta, hanem mert nincs helyem. Szóval eszik-iszik, rosszalkodik, mellette bájos és hízeleg is rendesen."

Vagyis ez ismét egy bizonyítéka annak, hogy Joli igenis bénázik, ha ugrani kell! :)

Persze alig vártuk már, hogy menjünk érte, úgyhogy hazaérkezésünket követően érte mentünk először. Amikor odaértünk, valahol a kanapé mögött kóricált, molyolt, de amikor hívtuk, abbamaradt a kaparászás egy pillanatra, majd 3 másodperc után megjelent a kanapé mögül és csak nézett ránk. Amikor felemeltem, el sem akart mozdulni a kezemből, csak ült ott nyugodtan, meg sem moccant, teljesen meghatódtam, hüpp-hüpp! A segítséget megköszönve hazahoztuk Jolit, kiengedtük a hordozóból, mindent alaposan körbejárt, körbeszimatolt, majd lelkiismerete megnyugtatása után egy maratoni alvásba kezdett, ahonnan még a tonhalas pizza illata sem billentette ki!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr312420980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.11.07. 09:44:50

Akkor jól sikerült a nyaralás a gazdiknak és Jolinak is! :) És hiába, úgy látszik, akinek macskája van, mindenhol őket keresi. A képen ez a jószág igazi egyiptomi külsővel bír, olyan a pofija, mint egy szfinx macskának.

Nagyon kíváncsi voltam, Joli hogyan fogad majd benneteket a visszaérkezést követően, lesz-e "büntetés", amiért mással hagytátok, ilyesmi. De nem haragtartó cica, szerencsére! :P (Emlékszem, Zserbó eleinte nem vett rólunk tudomást, de még csak meg sem akart ismerni, amikor egy nyaralás alkalmával hugimra hagytuk.) Jót mosolyogtam, hogy a pótszülőknek is megmutatta, milyen "trükköket" tud. :)
süti beállítások módosítása