Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.02.08. 21:13 Simone Lewis

Mindennapok

Címkék: cica macska mindennapok alom joli

Ahogy teltek a napok, szépen lassan kialakult a rend, hogyan éljünk közös háztartásban Jolival.
 
Reggelente menetrendszerűen alomkaparással ébreszt minket, általában 5:30 és 6:15 között. Persze egyből (vagy kettőből...) kipattanok, és megyek ki hozzá, adom neki a reggelit, addig én szépen körbetakarítok az alom körül (hihetetlen, de képes azt csinálni, hogy beleáll az alomba, és mint az őrült, elkezdi kaparni, majd megfordul és a másik irányba ugyanezen mozdulatsor, majd megint megfordul és ismét kaparja. Nem igazán értem, mi áll emögött, de a hatás nem marad el - az egész doboz körül szépen áll a kavicsos alom, hogy jó alaposan tudjak söprögetni. Fedeles alom beszerezve azóta, csak még nem érkezett meg. Alig várom!). Szóval amint megreggelizett, jön a reggeli ihlet, és persze szépen megpakolja az almot (fent említett módszerrel). Szóval ismét söprögetek. Amint ezzel készen is vagyunk, végre csinálhatom az én reggeli szertartásomat - mosakodás, kávéfőzés. Meleg tejeskávé-ivás Jolisimogatással és jóleső dorombolással egybekötve.
 
 
A kis pauza után öltözködés, Joli cica kerülgetése eközben, majd fogmosás, minimális sminkelés, közben Jolit háromszor szedem ki a fürdőkádból, kétszer a mosdókagylóból.
 
 
Indulás előtt még némi kergetőzés, hogy be tudjam csukni a hálószoba ajtót. Néha tornával egybekötve, amikor az ágy alá kúszik a kisasszony én meg ott görnyedek és próbálom kicsalogatni.
 
Napközben alvás és játék, de erről nincsenek bizonyítékaim.
 
 
Mikor hazaérünk, szokásos program az alommal, de ilyenkor reggeli helyett vacsival.
 
 
Este őrültködés, rohangálás, bokszolás Guloguloval, illetve némi netezés :)
 
 
 
 
Aztán este lefekvés, hogy reggel minden kezdődjön elölről :)
 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr301740526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.02.09. 14:08:09

Nagyon örülök, hogy blogot indítottál Joli cicáról! :)
Mióta van nálatok a kishölgy? Tündérszép királylány egyébként és nagyon jól áll neki "a lebiggyesztett ajak"!
Ami az alomkaparást illeti, ez valami kényszer lehet náluk, a mieink sem nyugszanak addig, amíg az emelt peremű(!) edény körül nincs körös-körül alomszőnyeg.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.02.09. 14:15:24

@mickie:
Örülök az első kommentnek és javarészt a Ti blogotoktól, meg a Cicanaplótól kaptam hozzá kedvet! Nagyon lelkes is vagyok :))
Jolicica november vége óta van nálunk. Az alom nála is peremes, de áprilisban kapja meg fedett dobozát, alig várom már (külföldön szereztem be, mert ott sokkal olcsóbb).

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.02.09. 15:16:36

@simonlewis: :)
Mesélj majd, hogy bejött-e ez a fedeles cicavécé.
süti beállítások módosítása