Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.09.04. 14:55 Gulo-Gulo

Harci Joli

Címkék: cica macska harap karmol

  Nem tudom, más macskáknál hogy van ez, de Joli határozottan kedveli az erőszaknak bizonyos formáit. És itt nem a vadászatra gondolok, hanem az önmagáért való harcra, a játékos küzdelemre, vagy nevezhetjük egyszerűen kegyetlenkedésnek is.

Becserkészés jobbról

  Lehetséges, hogy ez neveltetés kérdése, meg biztos sokat számít az is, hogy egyke cica. Mindenesetre amikor befogadtuk kb fél éves korában a kezdeti bágyadtság után játszótársat keresett. Én pedig féltvén egészséges fejlődését, amikor csak tehettem leálltam vele bunyózni. Szó szerint a véremet adtam azért, hogy ne legyen belőle egy befelé forduló, lelkileg zakkant depitartály.

Becserkészés balról

  Jelenleg megoszlanak a vélemények arról, hogy Joli aggresszivitása normális-e, avagy ez már beteges, habzó szájú eszelősökre jellemő szadizmus. Szerintem a normálishoz azért közelebb áll.

  Joli a mai napig háromféle harcmodort sajátított el. Nevezhetjük ezeket stratégiáknak is, cicaésszel mérve mindenképp napoleoni magasságokat ért el, az biztos. Fél éve még nem volt ilyen kifinomult stratéga. De mindegy, lássuk a három harmodort.

Frontális támadás, oldalazva, puposítással


1. Odüsszeusz

  Mikor esténként a kanapén heverészünk, Joli odakucorodik mellénk, és simogatásra kínálja föl magát. (Ez a faló.) Mi nem is sejtjük, hogy ebből mészárlás lesz. (Mi vagyunk a trójaiak.) Egyébként nagyon sokszor tényleg váratlanul ér minket a támadás. Már dorombol mikor bénító harapás szorítja valamelyik izületünket. (Kiugrik Odüsszeusz a falóból.) Mert Joli jó ragadozóhoz illően ilyen esetekben csakis könyökre, bokára, térdre megy. Mi meg csak visítunk, ha egyáltalán jön ki hang a torkunkon.

Alkarra támad


2. Kalandozó

  Miként honfoglaló őseink, megtámadja a páncélos, lassú ellenséget (engem), majd megfutamodást színlel, és egy alkalmas helyen gyilkos ellentámadást indít. A támadásban nincs is semmi furfang, viszont az ellentámadás, az már igen. Becsalogat a hálószobába, ahol elbújik. Sose találnám ki, hogy az ágy alá bújt, ezért teljesen váratlanul ér ahogy a bokámra veti magát tíz karommal és még négy hegyes foggal. Ez rendkívűl fájdalmas, ilyenkor kedvem lenne egy kürttel fejbekólintani.

 

Figyeljük meg az óvatosan visszahúzott karmokat


3. Vadászat nagymacska módra

  Ezt a fajta harcmodort mutatják be a képek. Kezdődik a becserkészéssel, Joli szeme a zsákmányra szegeződik, kivárja a megfelelő pillanatot, majd, ... majd észreveszi hogy ő nem oroszlán, és a zsákmány sem egy bicebóca antilop bébi. Ezért a lehető legnagyobb felületet mutatva megfélemlíti áldozatát. Ránézés, rákiabálás hatására elszalad. A bátor. De visszajön és nem hagyja eliszkolni zsákmányát. Harmadszorra, negyedszerre már nem fut, hanem támad. Harap, karmol, szorít. Nincs menekvés.

Mint egy ororszlán (hátsó láb, csuklótájékon, megvan?)

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr932271005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.09.05. 10:31:20

Aú és AÚÚÚ!!! Milyen kegyetlen Joli! :S
De a poszton végig derültem, nagyon eltaláltad a párhuzamokat! :)
Ez a púposítós-mosómedvefarkazós oldalról beérkezés megvan, de szerencsére nálunk max. egymás ellen lesz támadás belőle. Még amikor Zserbó egyedül volt, ő is csinálta a simogatásból átcsapó dulakodást, de én ott mindig abbahagytam a vele való foglalkozást, mert "ilyet nem játszunk!" Az ajtó mellett lapulós támadást viszont csak ijesztgetésnek szánta mindig.
Nem hiszem, hogy "kóros" ez a harci kedv, talán csak így szokta meg a játékot a gazdikkal. Nálunk még bejött az Zserbónál, hogy valami plüss kedvencet adtunk ilyenkor a markába, tépje azt, mi pedig kedvünkre dögönyözhettük közben.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.09.05. 20:49:38

@mickie: ezt a plüss dolgot ki fogjuk próbálni. bár szerencsére én ritkábba vagyok áldozat, Gulo az állandó préda!

penna 2010.09.08. 10:29:05

Nekem a 2. kép tetszik a legjobban. Jó ideig csak pásztáztam, hol van rajta Joli, nem értettem, miért tettétek fel. Aztán végre megláttam a bal szemét az ajtófélfánál :D. Rejtvénynek is jó lenne lassú felfogású macskabarátok részére :)).

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.09.13. 09:12:08

@penna: No igen, jól elbújt! De azért észre lehet venni, bár neki meggyőződése, h mi nem látjuk! :)
süti beállítások módosítása