Minulómanuló

Ez a blog Jolicicáról, a befogadott teknőctarka kislány cicáról és hozzá való alkalmazkodásunkról szól

Friss topikok

  • Simone Lewis: @Veress Márta: Elvileg 2 hét és elhozzuk, fogok jelentkezni. Több színkombináció van: fekete, fehé... (2014.05.23. 12:20) Már csak 1 hónap ésésésésés....
  • Simone Lewis: @Veress Márta: Nemsokára írok újra, biztos lesznek új kalandok a kutya miatt :) (2014.05.05. 14:08) Jolicica jelentkezik
  • Simone Lewis: @Veress Márta: :) Jelentem, megszületett a bejegyzés, posztoltam! (2014.04.30. 12:15) Olvassa ezt még valaki egyáltalán?
  • Simone Lewis: @Nefernefernefer: Juj, köszönjük :) Viszont kívánom blogotírninemakaróNefernefernefernek és Wilson... (2013.01.07. 17:16) Itt van az ősz
  • Nefernefernefer: @Simone Lewis: Tökjogos, valóban. 1. tök béna vagyok mindenhez, ami nem egyszerű felhasználói csel... (2012.08.16. 14:23) Catwalk

2010.02.10. 21:42 Simone Lewis

Bizonyos napok egy csaj életében

Címkék: thai cica macska tüzelés

Nem tudjuk pontosan, hogy Joli cica milyen idős lehet. A doktor azt mondta, hogy olyan fél- vagy egy éves lehet. Így én tavaszra vártam első tüzelésének várható időpontját. Nos, Jolika vagy idősebb vagy korán érő típus, mert két hete elkezdett tüzelni.
Életem során eddig csak az otthoni thai cicánkat láttam tüzelni, az elég kétségbeejtő volt. Szegény Micuka egy héten keresztül nyervákolt iszonyat hangosan, néha már hörgött is, és botrányos pózokban illegette magát, ha valaki csak egy ujjal is hozzáért. Ha jól emlékszem, a 5-6. nap után el is ment a hangja, és mint egy néma hal, csak tátogott, miközben segélytkérően nézett ránk.
Jolika hasonló módon éli át ezeket a "bizonyos napokat". Szívszaggató nyávogás, mély, torokból jövő hörgéssel vegyítve (Gulogulo szerint olyan, mint egy jávorszarvas :), és szégyenletes dörgölőzik mindenhova. Néha annyira erős benne az inger, hogy görcsben van az egész kis teste és amikor felemelem, olyan merev szegény :( És csak emelgeti, emelgeti a hátsóját folyamatosan.


Az első tüzelésnél fel is hívtam az orvost, megnyugtatott, hogy általában 21 naponta tüzelnek, ennek nagyon meg is örültem, és leegyeztettünk egy műtéti időpontot február 19-re.
Igen ám, de Joli megcáfolta az orvos szavait, ugyanis pénteken este megint rázendített. Meglehetősen könyörgő tekintettel néztünk egymásra Golugoluval, hogy "Neee!! Már megint?? És pont hétvégére?!?!". De sajnos igen. Joli végignyekeregte az egész hétvégét. Legintenzívebben akkor nyomta, amikor filmet néztünk. Affelől kétségem sincs, hogy amikor elmentünk itthonról, aludt, hogy kipihenje a fáradalmakat és hazatértünkkor ismét ereje teljében bőgjön.

Azóta abbahagyta, vagyis most is kb. 5 napig tartott. Szegénykémet sajnálom, biztos rossz neki ez az állapot. De abban nagyon bízom, hogy február 19-ig nem fog még egyszer rájönni a pasizhatnék! :)


Mai találóskérdés - mi látható a képen?

a.) egy süni

b.) Jolicica alszik

c.) Lenin

A helyes megfejtés - természetesen C :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jolimoli.blog.hu/api/trackback/id/tr31747821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.02.12. 12:42:15

Nem irigylünk benneteket, főleg Joli cicát nem! :S Ilyesmiben nem volt még részünk, szomorú lehet, hogy nem tudsz mit csinálni, hogy enyhítsd a cica "szenvedését".
Mazsival mi is hamarosan átesünk majd a műtéten.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2010.02.12. 17:11:13

@mickie: Remélem, kibír még egy hetet, és nem fogja újra kezdeni a műtétig. Amúgy mindezek ellenére amiatt is sajnálom, hogy nem lehetnek kiscicái, legalább egyszer szülnie kellenne szerintem...
süti beállítások módosítása